Home anders
297
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-297,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ontspannen in je kracht staan

Een vrouwenleven kan flink op zijn kop gezet worden door een burn-out. Ook de overgang of midlife issues kunnen aanzienlijke problemen opleveren. Burn-out en overgang kunnen dezelfde klachten geven, zoals vermoeidheid, energiegebrek, warrigheid, instabiliteit, concentratie-, geheugen-, en slaapproblemen. Een belangrijk verschil tussen burn-out en overgang zit hem in de aanleiding van de klachten: burn-out is het gevolg van een disbalans in het stresshormoonsysteem en de overgang is het gevolg van veranderingen in het geslachtshormoonsysteem. Dus als je effectief van je klachten af wilt, dan is het belangrijk om uit te zoeken welk hormoonsysteem uit balans is en voor jouw klachten zorgt. Ik kijk graag met je mee.

Stress & burn-out

Stress-, overspannings- en burn-outklachten komen voort uit een disbalans in het stresshormoonsysteem. Die disbalans kan o.a. worden veroorzaakt doordat je  langdurig geen ontspanning hebt gehad, overvraagd bent, te veel hooi op je vork nam, in lastige omstandigheden vastzat, je dagen gevuld waren met bezigheden die niet meer bij je pasten, je hard of veeleisend bent geweest voor jezelf, je alles mee wilt maken, het niet lukte om ‘nee’ te zeggen enzovoort.

Overgang & midlife

Overgangsklachten worden veroorzaakt door veranderingen in het geslachtshormoonsysteem en zijn vaak te verzachten met voeding, ontspanning en beweging en door beter leren omgaan met lastige omstandigheden. Midlife-klachten gaan over alle emotionele en psychische uitdagingen die gepaard gaan met het merkbaar ouder worden. De centrale vraag is hoe wij gezond en gelukkig kunnen verouderen, terwijl de functies van ons lichaam en ons brein nu juist merkbaar achteruit gaan en het ons moeilijker maken. Verouder wijzer, eleganter, fitter, met meer energie en welzijn. Daar pluk je nu én de rest van je leven de vruchten van.

Over mij

Mijn naam is Esther van Rozen en ik weet hoe het is om flink overbelast en oververmoeid te zijn. En ik weet hoe moeilijk het is om hormonaal uit balans te zijn. Ook weet ik wat het met je doet als je langere tijd het gevoel hebt vast te zitten in een omgeving die je uit je kracht haalt. Gelukkig vond ik een hele mooie weg terug naar mijn eigen, ontspannen groefje.
De praktijk & mijn passie

Vanuit die ervaring en vanuit mijn achtergrond in oosterse technieken, positieve psychologie˟ en ons hormoonstelsel, heb ik een praktijk opgericht. Speciaal voor vrouwen die op zoek zijn naar begeleiding bij het heroveren van ontspanning, balans en energie, Graag deel ik alles wat ik daarover inmiddels te weten ben gekomen met vrouwen wiens worstelingen ik zo goed ken. En daarbij kunnen wij zo (on)diep gaan als jij wilt.

Begeleiding bij stress, burn-out, overgang en midlife.  

Vrouw en energie

Je kan bij mij terecht voor individuele begeleiding en voor lessen in een kleine groep. Tijdens alle lessen en begeleiding gebruik ik een combinatie van ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, lichaamsgerichte mindfulness, eventueel yoga, leefstijl, lichaamsgerichte positieve- en levenslooppsychologie en ACT.

1 OP 1 

Individuele begeleiding begint altijd met jouw verhaal. We zoeken samen uit waar jouw klachten nu precies vandaan komen en we kijken welke oplossing voor jou het beste werkt. Afgestemd op jouw wensen, oplossingsgericht en holistisch als jij dat wilt. We kunnen alle hierboven staande technieken toepassen om jouw energie weer op te bouwen. En je kan kiezen uit privéles, begeleiding, sparren, coachen of een combi.

Groepslessen 

Vrouw & energie
Met deze lessen verhogen we ontspanning, balans en energie in kleine groepen.

 

Groepsles Vrouw, energie & midlife
Met deze lessen verhogen we ontspanning, balans en energie als midlife-uitdagingen ook een rol spelen. In kleine groepen.

Wat is?

Mijn lessen bestaan vaak uit een combinatie van onderstaande technieken & methodes

Levenslooppsychologie

Levenslooppsychologen houden zich bezig met de ontwikkeling van volwassenen, Omdat we ons gedurende onze gehele levensloop blijven ontwikkelen en bijbehorende uitdagingen tegen blijven komen.

Ik ben gespecialiseerd in de midlife-levensfase van vrouwen en aangesloten bij de beroepsvereniging voor psychologen in Nederland, het NIP.

Positieve psychologie

Levenslooppsychologen maken vooral gebruik van inzichten uit de positieve psychologie. Positieve psychologie is de wetenschap van welbevinden en optimaal functioneren. Door niet direct aan de slag te gaan met problemen en ziekte maar juist met het versterken van krachten en talenten, verbeteren het welbevinden en de algehele mentale gezondheid.

ACT-coaching

ACT-coaching staat voor individuele begeleiding volgens het Acceptance and Commitment Therapy model. ACT leert je om beter om te gaan met de lastige dingen in het leven en om meer naar jouw eigen waarden en passies te gaan leven. Het is een laagdrempelige manier om veerkrachtiger te worden en weer in jouw kracht te komen.

Bedrijven en organisaties

Verlaag ziekteverzuim en verhoog fitheid, werkplezier en duurzame inzetbaarheid. Niet alleen een burn-out zet het leven van uw werknemers op zijn kop. ook de overgang en veroudering kunnen aanzienlijke fysieke en mentale klachten geven die sterk van invloed kunnen zijn op gezondheid en functioneren.


Omdat een aantal belangrijke stress-, burn-out- en overgangsklacht op elkaar lijkt, ontstaat gemakkelijk verwarring over de aanleiding van de klachten. En het is essentieel te weten waar de klachten precies vandaan komen, omdat het belangrijke verschil tussen burn-out en overgang hem in de aanleiding van de klachten zit. Burn-out is het gevolg van een disbalans in het stresshormoonsysteem en de overgang is het gevolg van veranderingen in het geslachtshormoonsysteem. Om effectief van de klachten af te komen is het belangrijk om uit te zoeken welk hormoonsysteem uit balans is. Ik onderzoek samen met u w medewerkers de oorzaak van de klachten en bied ondersteuning om weer in de eigen kracht te gaan staan.

Tarieven

Wat kost het?

Groepsles Vrouw & energie

tussen 27/9 en 13/12 

abonnement:
10 x = € 250

 

vaste klantenkorting:
€ 15

Individueel traject

losse afspraak:
€ 85


pakketaanbieding:        
4 x = € 299

Jouw yoga en mindfulness

Je kan bij mij ook alleen komen ontspannen tijdens Yin yoga- of  mindfulnesslessen.
Raadpleeg daarvoor

Rooster groepslessen

periode 27 september – 13 december 2023 (tussentijds instromen bij Yin is altijd mogelijk)

Vrouw en energie
(& midlife)

woensdag
14:00 – 15:15 uur

Yin yoga

Door Jouw Yin yoga & mindfulness

dinsdag
20:00 – 21:15 uur


woensdag
09:00 – 10:15 uur
19:00 – 20:10 uur
20:20 – 21:30 uur


vrijdag
09:00 – 10:15 uur

Mindfulness +

Door Jouw Yin yoga & mindfulness

vrijdag
10:30 -11:45 uur

Contact

Ik heb 2 fijne locaties ter beschikking: één in buurthuis Zuilen en een superfijne plek waar ik zelf erg van geniet en die graag met je deel. Met uitzicht op de hemel en op een mooie binnentuin. Kom ontspannen en genieten van mooie Hollandse luchten, van de vogels die overvliegen en door de tuin heen hippen. Je zit midden in de natuur: geniet van al het moois dat leeft en groeit en bloeit.